fbpx
Економіка

В українську казну повернули мільярди гривень, які крали олігархи, – Чорновіл

Деякі мас-медіа, які знаходяться під контролем олігархів, доносять до українців спотворену інформацію про ініціативи влади. Таким чином, деякі ЗМІ намагаються нагнітати паніку серед населення, в результаті чого в Україні гальмуються радикальні реформи. Такою думкою поділилася народний депутат України від фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновіл. Слова нардепа передає прес-служба партії.

Як приклад Тетяна Чорновіл привела держбюджет-2015, який піддався критиці з боку опозиціонерів. За її словами, держбюджет-2015 виключає можливість отримання зернотрейдерами мільярда доларів «липового» ПДВ.

«Багато років ми це намагалися зробити, але це вдалося лише нинішній Верховній Раді. Крім того, в держбюджеті-2015 передбачається збільшення ренти для спільних підприємств з видобутку газу і нафти до 70%. У 2013 році український державний сектор видобутку давав дохід близько 6 мільярдів гривень, а приватний – 28 мільярдів гривень. Саме тому ви розумієте, як було важливо ввести цю ренту», – додала Тетяна Чорновіл.

Після цього Тетяна Чорновіл зазначила, що телеканали, які належать олігархам, не будуть висвітлювати такі ініціативи українського уряду. Депутат вважає, що дана ситуація є величезною проблемою.

Читайте також: