fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо протидії російській агресії

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року «Про надзвичайні заходи протидії російській загрозі та проявам тероризму, підтримуваного Російською Федерацією». Про це повідомляє прес -служба глави держави. Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно вжити заходів з надання допомоги постраждалим від терористичних актів на території Донецької та Луганської областей. Насамперед це стосується мирних жителів міста Маріуполя.

Уряду доручено розробити низку законопроектів, зокрема щодо вдосконалення складу, функцій і повноважень Антитерористичного центру при Службі безпеки України, а також про встановлення кримінальної відповідальності за злочини проти людяності. Також Кабмін за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення має вжити невідкладних заходів щодо припинення російської інформаційної агресії, яка здійснюється з використанням іноземних та вітчизняних засобів масової інформації.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Разом з місцевими державними адміністраціями в двотижневий термін уряду доручено визначити та забезпечити облаштування місць для тимчасового розміщення людей, евакуйованих з окремих територій Донецької та Луганської областей.

Службі безпеки України доручено активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою нейтралізації небезпечного впливу Російської Федерації на суспільно-політичну ситуацію в Україні і в її окремих регіонах; організувати разом з місцевими органами виконавчої влади у двотижневий термін своєчасне і всебічне інформування населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Херсонської областей та міста Києва про порядок дій в умовах загрози вчинення терористичного акту, в тому числі шляхом створення відповідних веб-сайтів, сторінок в соціальних мережах.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запорізької АЕС, які від’єднали станцію від енергосистеми України

МВС має невідкладно посилити контроль за дотриманням порядку реєстрації місця проживання та місця перебування громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Читайте також: