fbpx
Політика

Українцям потрібно змінитися, – Борислав Береза

Народний депутат України Борислав Береза ​​розповів, що після закінчення сесії ПАРЄ спілкувався з одним із делегатів з Прибалтики, який переконував його, що Україна втратила 23 роки, і зараз теж нічого не робить для кардинальних змін. Що корупція в Україні стала ще більшою, ніж раніше. Що судове свавілля не намагаються перемогти. Що правоохоронні органи себе дискредитували та інше.

 «Загалом, все погано, але… Але він вірить, що у нас вийде. Я запитав чому? І тоді він мені відповів, що будь інстинкт наживи повинен відступити перед інстинктом самозбереження. Це закон виживання. Адже якщо не поміняються люди, які керують державою, то держава просто зникне. Югославський сценарій. А враховуючи те, що в такому разі ми залишимося один на один з Росією, то відбудеться поглинання. І явно не Україна поглине Росію», – написав Борислав Береза ​​в Facebook.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 При цьому сам нардеп вважає, що його співрозмовник має рацію і що українцям необхідно змінитися, причому терміново. Зокрема, перестати давати хабарі і замість цього почати інформувати суспільство про хабарників.

 «Домагатися звільнення злодійкуватих суддів, ментів і прокурорів. Не давати нікому впливати на суддів, а відродити судову систему в Україні. Вимагати кримінальної відповідальності за некомпетентність високопоставлених чиновників. І не тільки вимагати, але і домагатися. Не забувати, що обіцяли партії і депутати перед виборами, а що реально зробили. І робити висновки. Не допускати непотизм і викорінювати кумівство», – додав він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За його словами, потрібно ростити нове покоління українців, які будуть любити свою країну, шанувати традиції, не брати хабарі і не торгувати своїм голосом на виборах.

 «А наше завдання зберегти для них Україну. Єдину і неподільну. І треба поспішати. Тому, що часу у нас вкрай мало. Але він ще є. І почнемо ми зміни з себе. А тим, хто не готовий мінятися… Тим тут немає місця», – підсумував нардеп.

Читайте також: