fbpx
Політика

Росіянам можуть заборонити в’їжджати в Україну без закордонного паспорта

Міністерство закордонних справ України розробило проект постанови уряду про введення заборони на в’їзд в Україну росіянам за цивільними паспортами і свідоцтвами про народження, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

 "Цей проект постанови розглядається урядом", – сказав співрозмовник агентства в понеділок.

 У той же час, він не уточнив на якому етапі проходження документа і коли він може бути прийнятий.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Документ передбачає призупинення дії окремих положень угоди між урядами України і Росії про безвізові поїздки громадян України і Росії.

 У разі прийняття цього акту, громадяни РФ не зможуть в’їжджати, перебувати і переміщатися територією України на основі паспорта громадянина Росії або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років) із зазначенням належності до громадянства РФ. Росіяни зможуть в’їжджати в Україну за закордонними, дипломатичними і службовими паспортами.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Таке рішення дозволить впорядкувати поїздки російських громадян в Україні та налагодити ефективний механізм контролю за їхнім перебуванням на нашій території", – пояснив співрозмовник агентства.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: