fbpx
Політика

Олег Березюк вимагає активніше зайнятися децентралізацією в Україні

Нестабільна ситуація в регіонах України вимагає активізації процесу реформування органів місцевого самоврядування та децентралізації. Адже на практиці ця реформа чомусь гальмується.

«Ми не розуміємо, чому гальмується процес децентралізації… Це не дає працювати над Конституцією і розгорнути законодавчу діяльність у цій сфері», – заявив в ході погоджувальної ради Верховної Ради лідер парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У зв’язку з цим «Самопоміч» наполягає на створенні тимчасової спеціальної слідчої комісії з реформування органів місцевого самоврядування та децентралізації.

«Складається враження, що хтось навмисно гальмує процес децентралізації», – припустив Олег Березюк.

Також нардеп повідомив, що група парламентаріїв звернулася до прем’єра через Асоціацію міст України щодо забезпечення за рахунок міжбюджетних трансферів з районного бюджету фінансування сіл, селищ, малих громад в обсягах не менших, ніж було передбачено в 2014 році. Олег Березюк попросив спікера парламенту Володимира Гройсмана особисто проконтролювати, чи дані такі доручення і чи виконує їх Кабмін.

Читайте також: