fbpx
Політика

Україна повинна ввести санкції проти РФ, – депутат

Україна повинна прийняти рішення про повну економічну блокаду Криму, «ЛНР» і «ДНР», а також закрити кордони для товарів російського виробництва. Відповідну заяву зробив депутат від «Блоку Петра Порошенка» Юрій Соловей.

 Як вважає політик, введення урядом режиму надзвичайної ситуації на Донбасі – занадто м’яка і пізня реакція.

 «Йдеться не про просто надзвичайну ситуацію, а про справжню війну», – підкреслив він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За його словами, Україна першою повинна ввести санкції проти російського бізнесу, а вже після цього просити зробити аналогічні кроки своїх європейських партнерів.

 «Досить грати в незрозумілі ігри. Вважаю, що треба не тільки розірвати дипломатичні відносини, а й ввести повний спектр економічних санкцій, наприклад, перекрити подачу води і електрики, унеможливити торгівлю, тобто можливості доставки всіх продовольчих товарів в окупований Крим та на території, які контролюють терористи. Крім того, необхідно припинити роботу всіх російських банків в Україні, заборонити імпорт з РФ. Нехай ті, хто підтримує дії російської влади, відчують на собі їх наслідки – не зможуть вільно подорожувати, не зможуть вивести гроші з України. Можливо, тоді вони прозріють», – підсумував Юрій Соловей.

Читайте також: