fbpx
Політика

«Те, що Україна визнала РФ агресором, не зовсім правда», – Балога

Як заявив народний депутат України Віктор Балога, якщо хтось вважає, що Верховна Рада визнала Росію агресором, то це не зовсім так.

 «Верховна Рада прийняла заяву, одним з пунктів якого є те, що Україна визнає РФ державою – агресором. А заява не є нормативно-правовим актом. Звичайно, це краще, ніж нічого. Але таке рішення не тягне за собою ніяких наслідків», – пояснив він.

 Також він звернув увагу на те, що парламент так і не визнав «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями, а лише поклав початок довгій процедурі, яка може призвести до цього, але, в той же час, може бути і заблокована.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Це при тому, що в парламенті є моя постанова №1286, щодо якої є позитивне рішення профільного комітету, і де все чітко прописано. Тобто, рішення можна було прийняти сьогодні і раз і назавжди закрити це питання. Але ні, поки в країні війна і гинуть люди, вони займаються політикою», – зазначив Віктор Балога.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За його словами, у зв’язку з цим виникає питання: «Для чого потрібно було «термінове» і «позачергове» засідання парламенту?».

 «Тому що те, що сьогодні відбулося – це приниження українського народу та наруга над усіма, хто загинув», – констатував нардеп.

Читайте також: