fbpx
Економіка

Яресько сподівається на збільшення міжнародної допомоги Україні

Україна продовжує своєчасно і в повному обсязі обслуговувати свої боргові зобов’язання. Також країна сподівається отримати необхідну фінансову допомогу і уникнути негативних сценаріїв. Про це в рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає прес-служба уряду.

«Ми сьогодні поточні платежі здійснюємо щодня. Я впевнена в тому, що міжнародна допомога буде виділена в необхідних обсягах», – сказала вона.

Наталія Яресько також підкреслила, що торік Україна отримала допомогу в тих обсягах, про які було домовлено в рамках схваленої в квітні програми Міжнародного валютного фонду stand – by і пов’язаного з ним іншого міжнародного фінансування. Але за останні місяці ситуація ускладнилася через війну, тому Україна просить переглянути фінансування.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Ніхто не прогнозував, що війна буде такою страшною і такою витратною, якою вона є. Тому ми зараз в процесі перегляду всіх цих прогнозів економічної ситуації», – пояснила Наталія Яресько та додала, що точну цифру нової фінансової підтримки, яка буде виділена Україні, назвати не може. Однак вона впевнена, що міжнародна допомога буде суттєвою.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

«Що важливо на сьогодні: щоб сума була значною, щоб вона була обіцяна раніше, а не пізніше, щоб відновити довіру наших внутрішніх та іноземних інвесторів», – додала глава Мінфіну.

Говорячи про консультації з утримувачами українських суверенних боргових зобов’язань, міністр зазначила, що їх проводитимуть з усіма кредиторами, у тому числі і з Росією. «Ми не виділяємо одних чи інших кредиторів», – сказала Наталія Яресько.

Читайте також: