fbpx
Політика

У 2015 році в армію планують мобілізувати 200 тисяч осіб, – Матіос

За четверту, п’яту і шосту хвилю мобілізації, які заплановані на 2015 рік, до лав Збройних сил України повинні бути призвані 200 тисяч українців. Про це говорить Військовий прокурор України Анатолій Матіос, який сьогодні, 6 січня, побував у Чернівцях, де представив нового прокурора області.

«Вже можу з упевненістю сказати вам, що протягом четвертої хвилі мобілізації заплановано призвати 100 тисяч осіб, наступна хвиля – 50 тисяч і шоста хвиля – також 50 тисяч. Існує своя технологія підрахунку, тому така велика кількість призовників. Але можу сказати, що це дійсно дуже багато. 210 днів у 2015 році буде проходити мобілізація на військову службу» – розповів Матіос в інтерв’ю агентству «УНІАН».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

20 грудня Олександр Турчинов (секретар РНБО) повідомив, що в новому році мобілізація буде проходити в три етапи і триватиме з січня до серпня.

Перший етап запланований на 20 січня і триватиме 90 днів. Другий етап мобілізації почнеться в квітні і триватиме 60 днів, а третій етап стартує з червня і триватиме 60 днів.

Читайте також: