Юнкер: «Євросоюз чекають нові проблеми в 2015 році»

На думку голови Єврокомісії, колишнього прем’єр-міністра Люксембургу Жан-Клода Юнкера,  2015 стане непростим для Європи, особливо в галузі економіки.

Так, в інтерв’ю німецькому виданню Deutsche Welle Юнкер заявив, що Європі, в першу чергу, необхідно зосередитися на реалізації інвестиційних програм, вартість яких оцінюється в 315 мільйонів євро, а також на створенні нових робочих місць.

Глава Єврокомісії також додав, що особливу увагу необхідно приділити балансуванню національних бюджетів. Юнкер зазначив, що Європейському центральному банку (ЄЦБ ) цього року знову доведеться боротися з наслідками економічної кризи.

Related Post

На думку Юнкера, криза, яка охопила Грецію, може обернутися для ЄС економічним хаосом і перекинутися на інші країни. При цьому за кіпрським сценарієм можуть піти Італія, Португалія та навіть Франція.

Глава Єврокомісії підкреслив, що симпатії більшості громадян Греції знаходяться на стороні лівих сил з партії СІРІЗА, керівництво якої виступає за невиплату боргів країни МВФ.

На думку політика, ситуацію, що склалася, крім економічних труднощів, посилює невдоволення перших осіб деяких країн політикою ЄС. Зокрема, нагадав Юнкер, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон має намір домогтися більшого суверенітету Великобританії від Євросоюзу.

Leave a Comment