fbpx
Політика

Юнкер: «Євросоюз чекають нові проблеми в 2015 році»

На думку голови Єврокомісії, колишнього прем’єр-міністра Люксембургу Жан-Клода Юнкера,  2015 стане непростим для Європи, особливо в галузі економіки.

Так, в інтерв’ю німецькому виданню Deutsche Welle Юнкер заявив, що Європі, в першу чергу, необхідно зосередитися на реалізації інвестиційних програм, вартість яких оцінюється в 315 мільйонів євро, а також на створенні нових робочих місць.

Глава Єврокомісії також додав, що особливу увагу необхідно приділити балансуванню національних бюджетів. Юнкер зазначив, що Європейському центральному банку (ЄЦБ ) цього року знову доведеться боротися з наслідками економічної кризи.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На думку Юнкера, криза, яка охопила Грецію, може обернутися для ЄС економічним хаосом і перекинутися на інші країни. При цьому за кіпрським сценарієм можуть піти Італія, Португалія та навіть Франція.

Глава Єврокомісії підкреслив, що симпатії більшості громадян Греції знаходяться на стороні лівих сил з партії СІРІЗА, керівництво якої виступає за невиплату боргів країни МВФ.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

На думку політика, ситуацію, що склалася, крім економічних труднощів, посилює невдоволення перших осіб деяких країн політикою ЄС. Зокрема, нагадав Юнкер, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон має намір домогтися більшого суверенітету Великобританії від Євросоюзу.

Читайте також: