fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У «ДНР» визнали заяву Порошенка про вугілля першим кроком на шляху до економічного співробітництва

Так званий «спікер парламенту» самопроголошеної Донецької республіки Андрій Пургин визнав слова президента України Петра Порошенка про готовність закуповувати на окупованих територіях вугілля першим кроком на шляху до економічного співробітництва між Києвом і Донецьком.

«Поки рано говорити про торгівлю вугіллям між Києвом і Донецьком. Є маса питань, які потрібно вирішити. Ми завжди заявляли про те, що готові сісти за стіл переговорів з Києвом з економічних питань. Війна – війною, політика – політикою, а ринок – ринком. Ми готові розглянути питання економічного співробітництва з Києвом. Сьогоднішня заява Порошенка – перший крок назустріч до економічної співпраці між Києвом та Донецьком», – цитує Андрія Пургина телеканал «112 Україна».

До слова, напередодні на підсумковій прес-конференції в Києві Петро Порошенко сказав, що Україна готова купувати вугілля у держпідприємств, у тому числі на окупованих територіях. Він зазначив, що закупівля буде «з контролем того, що ці кошти використовуються виключно на зарплату українським шахтарям».

Читайте також: