fbpx
Політика

Порошенко: Гідну зарплату військові повинні отримувати за участь в бою, а не за перебування в зоні АТО

Високу зарплату українські військовослужбовці повинні отримувати тільки за участь в бою, а не за перебування в зоні АТО. Таку думку під час підсумкової прес-конференції висловив президент України Петро Порошенко.

«Адекватна зарплата на сході повинна бути велика. Я підкреслюю, що зарплата повинна бути для тих, хто знаходиться безпосередньо в бою і повинна нараховуватися за кожен день перебування в бою, а не в АТО, це різні підходи», – сказав глава держави.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

За його словами, сприятиме підвищенню зарплати військових покликаний прийнятий Верховною Радою держбюджет на 2015 рік. Зокрема, президент сподівається, що в бюджеті при внесенні правок буде врахована норма, згідно з якою за день перебування в бою українські військові отримуватимуть бойові, додатково до грошового забезпечення.

Раніше в Міноборони заявляли, що зарплата військовослужбовців строкової служби складає від 3172 до 3208 гривень, рядового складу військової служби за контрактом – від 5700 до 8445 гривень, для сержантів і старшин – контрактників – від 6780 до 12477 гривень, для офіцерів – від 9360 до 16 710 гривень.

Читайте також: