fbpx
Окупація Криму

Нємцов пояснив, чому в Криму відбуваються відключення від електроенергії

Російська пропаганда як завжди бреше, пояснюючи відключення Кримського півострова від електрики підступними діями київського керівництва. Так вважає опозиційний політик Борис Нємцов.

«Пояснюю. Кримська енергосистема є дефіцитною. Власна генерація може забезпечити лише 40 % споживаної потужності. Все інше Кримський півострів купував у України. Але з причини війни багато шахт на сході України виявилися затопленими і припинили працювати. У підсумку, близько 30 енергоблоків на Донбасі зупинилися. У зв’язку з цим в Україні виник дефіцит енергії. Тепер перед українськими енергетиками став вибір – забезпечити себе або продавати електроенергію кримчанам. Становище ще більше ускладнюється плановим ремонтом на Південноукраїнській атомній станції», – пояснив ситуацію Борис Нємцов.

За словами Нємцова, пріоритети українського керівництва очевидні – спочатку потрібно забезпечити себе, а потім продавати в Крим.

«З цієї причини відбуваються відключення. Кримський блекаут має відношення до війни на Донбасі. Як тільки війна припиниться – відключення припиняться», – додав він.

Читайте також: