fbpx
Політика

У проекті змін Бюджетного кодексу є недопустимі норми, – Віктор Пинзеник

Як повідомив народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Віктор Пинзеник, проект змін до Бюджетного кодексу не вирішує питання передачі повноважень місцевим бюджетам.

 «Місцеві бюджети як були агентами з виконання доручень уряду, так вони ними і залишаються. Змінюються тільки механізми цих відносин. З практичної точки зору, централізація коштів бюджету навіть зростає», – сказав він.

 За його словами, дещо ситуацію пом’якшує лише намір дати право місцевим бюджетам вводити податок з продажу і податок на нерухомість. При цьому Віктор Пинзеник зазначив, що додав би до цих норм ще й право місцевим бюджетам самостійно формувати перелік товарів, щодо яких вони встановлюють доплату.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «По-друге, слід зробити невелику корекцію акцизу на пальне і направити ці кошти на будівництво місцевих доріг, тобто дати ці кошти місцевим бюджетам», – вважає нардеп.

 У той же час, як заявляє Віктор Пинзеник, деякі зміни, запропоновані Кабміном, викликають побоювання.

 «Бюджетний кодекс, по суті, хоче скасувати норму про обмежений граничний розмір боргу 60 % ВВП. Це дає можливість уряду перевищувати норму. Ми повинні не допустити появи цієї норми в кодексі», – підкреслив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Крім того, за його словами, не можна допустити схвалення норм, які перетворюють органи влади в комерційні структури, і дають їм можливість працювати за комерційними принципами.

Читайте також: