fbpx
Політика

Необхідно відкрити доступ до держреєстру, – Єгор Соболєв

Антикорупційний комітет має намір пришвидшити відкриття державних реєстрів власності нерухомого майна та вдосконалити систему пошуку даних у цій базі. Про це заявив глава комітету, народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв.

 «Кому належить бізнес, земля, будинки, квартири, машини. Що написано в кожній платіжці, що виплачується за гроші платників податків. Скільки заробляють і витрачають топ- чиновники. Все це повинно бути в Інтернеті і доступно кожному громадянину в кілька кліків. Для нашого антикорупційного комітету – це один із пріоритетів», – підкреслив він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами Єгора Соболєва, згідно з інформацією міністра юстиції Павла Петренка, уряд готовий відкрити реєстр, але є одна серйозна проблема – Бюро технічної інвентаризації відмовляється передавати інформацію про квартири в держреєстр.

 У зв’язку з цим, як зазначив Єгор Соболєв, комітет буде домагатися прийняття відповідного законопроекту, який дозволить врегулювати це питання.

Читайте також: