fbpx
Політика

Лавров незадоволений тим, що Україна відмовляється від позаблокового статусу

Прийнятий Верховною Радою України законопроект про відмову від позаблокового статусу – контрпродуктивний і може тільки нагнітати обстановку. Сьогодні, 23 грудня, з такою заявою виступив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, слова якого наводить «Інтерфакс- Україна».

«Цей законопроект є контрпродуктивним. Таке рішення може створити ілюзію, що шляхом прийняття подібного роду законів можна врегулювати глибоку внутрішньодержавну кризу», – прокоментував свою точку зору російський дипломат.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

На думку глави російського Міністерства закордонних справ, сьогодні для українського керівництва більш продуктивним буде «діалог з тією частиною українського народу, яка була повністю проігнорована, коли в країні здійснювали державний переворот».

Як повідомлялося раніше, відмову від позаблокового статусу підтримали 303 народних депутати, що є конституційною більшістю. У пояснювальній записці до документа було зазначено, що Україні доводиться шукати більш ефективні гарантії збереження територіальної цілісності і безпеки через військову агресію Росії.
 

Читайте також: