fbpx
Політика

Немиря: Не можна вважати посібниками терористів всіх тих, хто залишився на Донбасі

Не всі жителі окупованих терористами територій Донецької та Луганської областей змогли виїхати в інші регіони. І причин на це є багато. Але вважати цих людей посібниками терористів неправильно. Недоцільно також позбавляти регіон соціальних виплат та інших благ. Український уряд не повинен повторити негативний досвід сталінського режиму. Про це в ефірі програми «Шустер LIVE» заявив нардеп від «Батьківщини», голова парламентського комітету з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Підхід багатьох українців до проблеми жителів Донбасу, нібито всі, хто залишився на окупованих територіях, – це посібники терористів і допомагати їм не можна, – нардеп вважає неправильним, Адже серед тих 4 мільйонів громадян є ні в чому неповинні пенсіонери, діти, інваліди, нетранспортабельні хворі.

«Цей підхід мені дуже нагадує сталінський: якщо ти залишився на окупованій території, потім довго ще в анкетах було навіть питання «Чи перебував ти або твої родичі на окупованій території?». І одного цього було достатньо, щоб видавати «вовчий квиток»», – сказав Григорій Немиря і закликав Кабмін не повторювати помилки минулого.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Немиря: Не всі донеччани посібники терористів (відео):

Читайте також: