fbpx
Політика

ЄС може зняти санкції з Януковича і Ко, – Мін’юст України

Керівництво Європейського союзу дійсно може зняти обмежувальні заходи, які були введені щодо соратників колишнього президента України Віктора Януковича. Зняти санкції в ЄС можуть в тому випадку, якщо до квітня 2015 року не побачать конкретних результатів у розслідуваннях, які ведуться щодо колишніх чиновників. Про це повідомив глава Мін’юсту України Павло Петренко, передає агентство «Укрінформ».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Всі санкції Європейського союзу з терміном дії. В ЄС вводять такі заходи лише на 6 або на 12 місяців. Після завершення зазначеного терміну їх відновити можуть тільки при отриманні інформації про хід розслідування. В ЄС вводили санкції проти команди Януковича ще в квітні, звідси випливає, що їхня дія може підійти до кінця вже в квітні наступного року», – заявив Павло Петренко.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Міністр пояснив, що в даний момент представники Європейського союзу чекають відповідних сигналів від Києва (МВС і Генпрокуратури) у зазначених справах.

«У ЄС цікавляться, як далеко українська сторона просунулася в розслідуваннях проти колишніх чиновників», – додав глава Мін’юсту.

Читайте також: