fbpx
Економіка

Наближені до НБУ банки і люди наживаються на курсі валюти, – Ляшко

Народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко переконаний, що банки і люди, наближені до керівництва НБУ, дуже добре наживаються на божевільному курсі валюти в Україні.

 Зокрема, як він зазначив, Нацбанк щодня «викидає» на ринок близько 200 мільйонів доларів по курсу до 16 гривень за долар, нібито для підтримки курсу нацвалюти. Однак, за його словами, люди цих кроків не помічають, оскільки в банках за таким курсом валюту знайти неможливо.

 «У той же час долар можна придбати на чорному ринку за курсом 21-22 грн/$. Про що це свідчить? Хтось сильно наживається на цій ситуації. Прості підрахунки підтверджують: якщо на одному «баксі» можна «зрубати» в середньому 4 гривні, то на 200 мільйонах кожен день хтось заробляє 800 млн гривень», – написав Олег Ляшко в Facebook.

 Таким чином, за його словами, поки «верхівка» збагачується, мільйони простих громадян змушені переходити на хліб і воду через різке зростання цін.

 Як повідомив Олег Ляшко, він уже направив запит в НБУ, з вимогою надати інформацію про те, які банки беруть участь в торгах, а також в яких обсягах закуповують валюту і кому її продають.

 «Якщо мої підозри щодо фінансових схем з вимивання грошей із золотовалютних резервів підтвердяться, то Гонтарєва повинна бути не тільки звільнена, але й піти під суд», – констатував він.

Читайте також: