fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Військовослужбовці виступають за обмін «гуманітарних вантажів» на військовополонених, – Бригинець

Екс-депутат Верховної Ради України Олександр Бригинець намагається разом зі своїм колегою Дмитром Андрієвським розібратися в ситуації з блокуванням «гуманітарних вантажів» в зоні АТО. Про це Олександр Бригинець написав у себе в Facebook.

 «Правда, ми зараз в іншому секторі, але всі підрозділи тільки й говорять про згаданий гуманітарний вантаж», – розповів він.

 За словами екс-депутата, половина військовослужбовців вважає, що продукти харчування не слід відправляти на окуповані території, оскільки там вони все одно не потрапляють в руки мирних жителів, а розкрадаються бойовиками. Як він зазначив, військовослужбовці вважають, що «гуманітарні вантажі» слід обмінювати на військовополонених.

 Інші ж, за словами Олександра Бригинця, говорять про те, що деякі вантажі, у тому числі з Києва та Дніпропетровської області, містять деякі товари подвійного призначення, зокрема термобілизну.

 «Але, якщо чесно, то в тих умовах, в яких зараз перебуває окупований Донбас, будь-який товар перетворюється на товар подвійного призначення: якщо гречку з’їла голодна бабуся, то це була б гуманітарна допомога, але якщо цю ж гречку відібрали і зжерли російські терористи, то це фактично боєприпаси, спрямовані проти українського народу», – констатував Олександр Бригинець.

Читайте також: