fbpx
Економіка

«Угоди щодо курсу 17-18 гривень за долар НБУ – це спекуляція», – НБУ

Протягом сьогоднішнього дня курс гривні на валютному ринку значно впав. Зокрема, останні операції на міжбанку проводили за курсами на рівні 17-18 гривень за долар. Варто зазначити, що Національний банк України буде розцінювати такі угоди як спробу розхитати ринок. Цю інформацію в інтерв’ю «Інтерфакс- Україна» передало джерело. За словами джерела, з такою заявою виступила голова НБУ Валерія Гонтарєва на сьогоднішній нараді з керівництвом найбільших українських банків.

«В даний момент ми продовжуємо незначний рух вниз по курсу гривні. Зараз ми намагаємося працювати на валютному ринку в раніше обумовлених рамках, це 16-16,50 гривні за долар. Сьогоднішні угоди за курсом 17-18 гривень за долар НБУ розцінює як спекуляцію і прагнення розхитати ринок», – передає джерело слова Валерії Гонтарєвої.

Варто відзначити, що під час наради Валерія Гонтарєва також визнала, що останнім часом на українському грошовому ринку існує надлишкова ліквідність, яка складає 35 мільярдів гривень. Після цього глава НБУ запевнила, що гривні зі сховища НБУ в окупованому Криму не покидали територію півострова.

Незважаючи на складну ситуацію на валютному ринку, Валерія Гонтарєва заявила, що як і раніше прихильна до плаваючого курсу гривні.

Також на засіданні глава НБУ оцінила можливий негативний вплив падаючого курсу рубля на платіжний баланс України.

Читайте також: