fbpx
Політика

Україна може провести додаткові переговори з Володимиром Путіним, – АПУ

В Адміністрації президента України не виключають варіанту з проведенням додаткових переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. На таких переговорах сторони можуть обговорити визначення дати найближчого засідання тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Як відомо, зустрічі даної групи проходять у Мінську. Про ситуацію навколо переговорів з російською стороною під час сьогоднішнього брифінгу розповів заступник керівника Адміністрації президента України Валерій Чалий. Слова чиновника передає «Українська правда».

Під час брифінгу Валерій Чалий підкреслив, що з причини «крихкого перемир’я» в зоні АТО дата найближчого засідання контактної групи залишається невідомою. Також Валерій Чалий сказав, що потрібно зупинити просування бойовиків на українській території.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Одночасно з цим ми вважаємо, що зараз для контактної групи існує досить багато питань, які потрібно обговорити. Я думаю, що питання за датою засідання тристоронньої групи нам потрібно вирішити на наступному тижні. Зараз рішення щодо конкретної дати засідання групи у нас немає. Проте є розуміння в цьому питанні. До слова, це вже обговорювалося президентом України з канцлером Німеччини і президентом Франції», – заявив заступник керівника Адміністрації президента.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Валерій Чалий не виключає і того, що вже найближчим часом українська сторона може провести додаткові міжнародні переговори. Зокрема, провести такі переговори України може навіть з президентом РФ Володимиром Путіним.

Після цього Валерій Чалий зазначив, що в прийдешньому засіданні контактної групи повинні взяти участь представники України, ОБСЄ та Російської Федерації.

Читайте також: