fbpx
Економіка

МЗС України запропонував європейським дипломатам відвідати аеропорт Донецька

Всім європейським дипломатам, які «втомилися від України», потрібно відвідати донецький аеропорт. Йдеться про територію, на якій «українські громадяни активно борються за європейські цінності». Такою думкою поділився Олексій Макєєв, голова політичного департаменту Міністерства закордонних справ України. Свої коментарі з цього питання Олексій Макєєв висловив в соціальній мережі Twitter.

«Всі втомлені від України європейські дипломати запрошуються провести свою найближчу відпустку в донецькому аеропорту, в якому наші військові борються за свободи і цінності Європейського союзу», – запропонував Олексій Макєєв.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Додамо, що таким чином Олексій Макєєв відповів на недавні зауваження Рікарда Йозвяка, брюссельського кореспондента інформаційного агентства «Радіо Свобода». Раніше журналіст підкреслив, що багато дипломатів з країн Європейського союзу почали скаржитися на свою «втому від України».

«Зараз дуже багато європейських дипломатів скаржаться на "втому від України". Також варто звернути увагу на те, що більш жорсткі формулювання щодо Російської Федерації недавно були пом’якшені», – заявив раніше Рікард Йозвяк.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Як відомо, 15 грудня 2014 року в Брюсселі проходить засідання Ради Європейського союзу, а також перше засідання представників Ради асоціації Україна – ЄС. Очікується, що протягом поточного тижня в Києві та Брюсселі кожен день проходитимуть візити і зустрічі на високому та найвищому рівнях.

Читайте також: