fbpx
Політика

Європа боїться Путіна з ядерною кнопкою, – Каспаров

Багато дій російського президента Володимира Путіна сильно нагадують дії, які відбувалися в гітлерівській Німеччині в 30-40 роках. Але сьогодні Росія не володіє ні потенціалом Третього рейху, ні потенціалом Радянського Союзу. Але головне, у Росії абсолютно немає союзників, які готові підтримати країну у всіх її діях. Навіть офіційні союзники Володимира Путіна Нурсултан Назарбаєв і Олександр Лукашенко живуть у постійному страху за цілісність своїх територій, на інтерес до яких неодноразово натякав російський президент. Захід же лякає наявність ядерної кнопки в руках у Путіна. Про це в ефірі «Шустер LIVE» заявив російський опозиціонер і чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Цілком очевидно, що Путін ізольований, але різниця в тому, що він один, у нього є ядерна кнопка і йому (захід, – ред.) нікуди подітися», – заявив політик.

На думку Гаррі Каспарова, західні санкції проти Росії могли бути набагато жорсткішими. Але їхнім об’єктом повинен бути не особисто Путін, який вже спалив за собою всі мости, а боягузлива "російська еліта", російський середній клас і російський народ, які повністю підтримують анексію Криму і військове втручання у внутрішні справи України. Поки прості росіяни на власній шкурі не відчують всі «принади» санкцій, напружена ситуація з місця не зрушиться.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Гаррі Каспаров про санкції проти РФ (відео):

Читайте також: