fbpx
Ситуація на Південному Сході України

На Донбасі загинуло близько 5 тисяч російських військових, – правозахисниця

За час війни на сході України загинуло не менше 5 тисяч російських військовослужбовців. Офіційний Кремль вважає цих людей безвісти зниклими. Про це в ефірі «5 каналу» заявила російська правозахисниця, засновник інтернет-спільноти «Вантаж – 200» Олена Васильєва.

«За нашими даними їх (загиблих і зниклих безвісти, – ред.) понад 5 тисяч осіб. Це станом на сьогодні. При цьому мені дуже сильно дорікають російські військовослужбовці, які мені пишуть і телефонують, що я применшую цю цифру. Можу ще сказати, що ООН також підтвердила – 4800 загиблих, зниклих безвісти», – сказала Олена Васильєва, яка займається пошуком загиблих в Україні російських військовослужбовців.

За словами правозахисниці, трупи військових з території Донбасу вивозять на машинах – рефрижераторах «гуманітарного» путінського конвою. За інформацією Олени Васильєвої, в кожному рефрижераторі в Росію було доставлено близько 50 тіл. Але як тільки ці машини перетинали українсько-російський кордон, ці трупи безслідно зникали.

«Зникають, розчиняються на території Ростовської області та інших регіонів. І стає дуже сумно, тому що батькам не видають дітей. Всі розуміють, що війна йде, але, напевно, не хочуть дуже лякати російський народ», – констатувала правозахисниця.

Також вона повідомила, що буквально днями до Москви привезли близько 150 загиблих військових, «але жоден морг не міг прийняти таку кількість одночасно, тому розподіляють по моргах обласних центрів».

 Олена Васильєва про смерть російських військових на Донбасі (відео):

Читайте також: