fbpx
Політика

Яценюк: Ухвалення пакету економічних реформ допоможе Україні вижити в 2015 році

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду прискорити процес розгляду та прийняття пакету економічних реформ. Про це він заявив в ході зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Королівства Бельгія Дідьє Рейндерсом, передає прес-служба Кабміну.

«Наше завдання, і я звертаюся до членів нового парламенту, прийняти пакет економічних реформ, які дадуть нам можливість вижити в 2015 році», – заявив глава українського уряду.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За його словами, економічні реформи передбачають, з одного боку, спрощення та зменшення оподаткування, а з іншого – суттєво зменшують витрати державного бюджету та оптимізують ряд соціальних програм.

«Це наша спільна відповідальність в першу чергу перед українським народом. І ми очікуємо місію Міжнародного валютного фонду та інших наших іноземних кредиторів, які грошей просто так не дають. Перші два транші нам дали тільки з тієї причини, що всі реформи, які були необхідні для країни і які відповідали міжнародним стандартам, були проведені. Треба рухатися далі, і ми будемо рухатися далі з підтримкою наших європейських партнерів», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також: