Україна відправила до РФ заявку на поставку електроенергії

Росія отримала від України заявку на поставку 1,5 тисяч МВт електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

 “Є заявка української сторони приблизно на 1,5 тисяч МВт. У нас і до теперішнього часу не припинялися перетоки електроенергії з Росії в Україну і з України в Росію, близько 500 МВт. Зараз Україна хоче, щоб ми розширили свої поставки з метою покриття часткового дефіциту, який складається в Україні”, — заявив російський міністр.

 На початку місяця міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив про необхідність почати імпорт електроенергії з Росії задля для збалансування енергосистеми України, хоча, за його словами, цей крок “політично складний”. Сьогодні він зазначив, що надати електроенергію Україні можуть ще Молдова й інші “суміжні країни”.

Related Post

 Вчора Міністерство енергетики та вугільної промисловості повідомило, що Кабінет міністрів погодився з його пропозицією щодо тимчасового імпорту електроенергії з “суміжних країн”. Наприкінці минулого місяця Кабмін звільнив із посади заступника міністра енергетики і вугільної промисловості Василя Уліду саме за рішення почати імпорт електроенергії з Росії. Близько 47 % електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і “зелена” енергетика. Нестача газу і зупинка 80 % шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

 Джерело: УНН

Leave a Comment