fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Путін не прагне відокремити Донбас від України, – спецслужби НАТО

Президент Російської Федерації Володимир Путін не прагне до відділення Донецької та Луганської областей від України. Російський лідер бажає уникнути подальшої ескалації кризи. Таку інформацію передає німецьке інформаційне агентство Der Spiegel з посиланням на інформовані джерела, близькі до спецслужб низки держав НАТО.

Таким чином в НАТО застерігають своїх колег з інших країн-членів НАТО від неправильної оцінки політики Російської Федерації.

На думку співробітників спецслужб НАТО, Володимир Путін не змириться з поразкою проросійських сепаратистів на сході України. Експерти відзначають, що російський лідер відмовиться від ідеї відділення Донбасу від України. Замість цього президент Російської Федерації робить ставку на «перетворення нинішніх сепаратистських регіонів у функціонуючі адміністративні одиниці, які перебуватимуть у складі федеративної України».

Також представники спецслужб НАТО зазначають, що серед терористів на сході України на сьогоднішній день є більше десятка угруповань, які в минулому дуже часто діяли нескоординовано. У зв’язку з цим Володимиру Путіну лише насилу вдавалося контролювати такі угруповання.

«Тепер президент Російської Федерації має намір покласти цьому край», – наголошується в повідомленні агентства Der Spiegel.

Варто відзначити, що в даний момент терористи на Донбасі продовжують активно обстрілювати позиції сил антитерористичної операції.

Читайте також: