fbpx
Політика

«Газпром» став абсолютно не потрібен Литві, – Грібаускайте

Рішення Російської Федерації відмовитися від реалізації проекту «Південного потоку» стало доказом того, що позиція Європейського союзу щодо української сторони виправдала себе. Така позиція виправдала себе навіть в умовах невдоволення ряду країн Європейського союзу. Про це повідомила президент Литви Даля Грібаускайте під час інтерв’ю агентству BBC.

«Через кілька років газовий ринок докорінно зміниться, тому що в країнах Європи почнуть використовувати сланцевий газ. У Литві вже працює термінал зрідженого природного газу, який може задовольнити близько 90 % потреб усіх трьох країн Балтії. У зв’язку з цим російський "Газпром" став нам абсолютно не потрібен. "Газпром" все рідше зможуть використовувати як засіб політичного тиску в Європі, і я цьому дуже рада», – заявила Даля Грібаускайте.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами глави держави, Європейському союзу вдалося зупинити лідера Російської Федерації Володимира Путіна і не дозволити йому використовувати блакитне паливо як засіб політичного тиску.

«Це можна вважати прекрасним прикладом єдності. Однак якщо Володимира Путіна не зупинити, то він почне здійснювати не тільки економічний тиск на країни Європи», – попередила президент Литви.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За словами Далі Грібаускайте, контрсанкціі проти країн ЄС, введені офіційною Москвою, в першу чергу вдарили по російських громадянах.

«Мені доводилося чути, в деяких частинах Російської Федерації вже почали говорити про введення талонів на продовольство. Йде повернення до часів СРСР?», – додала Даля Грібаускайте.

Читайте також: