fbpx
Політика

Слідком РФ оголосив у розшук 3 народних депутатів України

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації за результатами процесуальної перевірки щодо народних депутатів України Юрія Берези, Ігоря Мосійчука та Андрія Левуса було порушено кримінальну справу. У Слідчому комітеті РФ порушили кримінальну справу за ознаками злочину, яке передбачено статтею 205-2 Кримінального кодексу Російської Федерації, – «Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму». Про таке рішення стало відомо з повідомлення прес-служби Слідчого комітету.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Юрій Береза, Андрій Левус та Ігор Мосійчук виступили із заявами, виправдовуючи злочини, які були скоєні 4 грудня 2014 в місті Грозному. Крім того, за допомогою засобів масової інформації вони закликали до скоєння аналогічних злочинів на території Російської Федерації. В рамках даної кримінальної справи слідством дані відповідні доручення про оголошення зазначених підозрюваних у розшук», – наголошується в оприлюдненому повідомленні прес-служби.

Варто відзначити, що в п’ятницю після заяв українських депутатів «відзначився» і глава Республіки Чечні Рамзан Кадиров. Останній доручив правоохоронним органам Чеченської республіки порушити кримінальні справи щодо трьох народних депутатів України. Крім того, Рамзан Кадиров доручив доставити українських парламентаріїв до Чечні.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як відомо, в ніч на 4 грудня 2014 року в центрі Грозного відбулися озброєні зіткнення терористів з силовиками, в результаті яких загинуло близько 20 осіб.

Перестрілка в Грозному 4 грудня

Читайте також: