fbpx
Право

СБУ повідомила про запобігання продажу українських вертольотів до Росії

У прес-службі СБУ повідомили, що контррозвідкою відомства був відвернений продаж двом російським компаніям з Ростова-на-Дону 19 вертольотів МІ -2.

"Протиправну схему розробили посадові особи одного з київських державних авіаційних підприємств, яке перебуває в стадії ліквідації. На його балансі 6 літаків типу АН-2, 19 вертольотів МІ-2, авіаційні двигуни, інше дороге обладнання. Ринкова вартість майнового комплексу становить десятки мільйонів гривень, після ремонту і модернізації цю техніку можна ефективно задіяти в зоні АТО", – сказано в повідомленні СБУ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

В ході розслідування було встановлено, що протягом 2014 року ліквідаційна комісія підприємства неодноразово намагалася "продавити" у відповідних інстанціях дозвіл на списання всього авіапарку на металобрухт.

"Зловмисники планували здійснити цю процедуру тільки на папері і надалі з вигодою для себе реалізувати авіатехніку. Зокрема, планувалося "утилізовані" таким чином вертольоти продати компаніям"Ростов- Міль" і "Росвертол" (м Ростов-на-Дону, РФ)", – уточнили в СБУ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також з’ясувалося, що зловмисники вже підготували документи на списання та продаж повітряних суден, автотранспортних засобів і авіадвигунів за залишковою вартістю на суму 1,7 мільйона гривень. За матеріалами СБУ прокуратурою Шевченківського району м.Києва було відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Розслідування злочину триває.

Читайте також: