fbpx
Політика

РФ може залишитися без «Містралей», – міністр оборони Франції

  В Парижі не виключають, що при певному розвитку подій не зможуть передати Росії побудований для неї вертольотоносець "Містраль", заявив у п’ятницю французький міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан.

 "Поки що ми не можемо здійснити поставку", – сказав він в ефірі телеканалу БФМ-ТВ. "Можливо, ми взагалі не зможемо це зробити", – попередив міністр.

 Ж.- І.Ле Дріан підкреслив, що в даний час "умови, необхідні для передачі "Містраля", не виконані, проте, можливо, коли-небудь ситуація зміниться".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У вересні президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що остаточне рішення про постачання "Містраліей" Росії буде прийнято в залежності від розвитку ситуації в Україні.

 25 листопада Ф.Олланд заявив, що як і раніше не бачить можливості передати "Містралі" Росії. "Президент Олланд вважає, що ситуація в Україні як і раніше не дає можливості передати перший "Містраль", – говорилося в опублікованому в "Твіттері" повідомленні Єлисейського палацу.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Тим часом віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін раніше назвав помилкою залежність російської програми озброєнь від поставок готової військової техніки з-за кордону, тим більше з країни – учасниці блоку НАТО. "Це катастрофічна помилка в питаннях виконання програми озброєнь – залежати від поставки фінальної кінцевої військової техніки з-за кордону, тим більше з блоку НАТО", – заявив Д. Рогозін, відповідаючи на питання "Інтерфаксу ".

  Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: