fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У новій Верховній Раді сталася перша бійка

У Верховній Раді восьмого скликання відбулася перша бійка. Конфлікт виник після того, як у сесійній залі нардепи проголосували за проект постанови №1009 «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання».

Обурений процесом голосування і тим, що спікер Володимир Гройсман не оголосив пропозицій про виключення голосуючих 16 січня з керівних посад парламентських комітетів, позафракційний нардеп Володимир Парасюк підійшов до глави ВР висловити своє обурення. Його спробували повернути на місце депутати від «Блоку Петра Порошенка».

Читайте також:  Трагедія в дитячому таборі в Карпатах: від удару блискавки загинув 22-річний волонтер

Володимир Парасюк підбіг до сектора «Блоку Петра Порошенка» і почав нагадувати їм, що в парламент вони пройшли завдяки Майдану. З сектора «Опозиційного блоку» почали скандувати: «Ганьба!». При цьому нардеп БПП Валерій Пацкан закричав Володимиру Парасюку: «Це тобі не Майдан! Сядь на місце!». Словесна перепалка переросла в бійку.

Читайте також:  У Словаччині потяг Будапешт-Прага зіткнувся з автобусом і загорівся: загинули люди (ВІДЕО)

Позафракційні депутати, серед яких Дмитро Ярош, Борислав Береза ​​та деякі інші, пішли захищати Володимира Парасюка. Інцидент закінчився легкою бійкою.

Після цього Володимир Парасюк підійшов до парламентської трибуни і пояснив, що бореться за прозорість прийняття рішень. «Відкриєте ще раз свій поганий рот тут, ми вас винесемо звідси», – звернувся також нардеп до представників «Опозиційного блоку».

Перша бійка у новій ВР (відео):

Читайте також: