fbpx
Політика

Путін почав м’якше говорити про Україну, – Der Spiegel

Оглядач німецького видання Der Spiegel проаналізував сьогоднішню промову президента Росії Володимира Путіна, і зробив висновок, що він став м’якше говорити про Україну.

 Висловлювання російського глави стали більш стриманими: «Він більше не вживав термін "Новоросія" для позначення території Півдня і Сходу України. Також він мовчав про підтримку бойовиків в самопроголошених республіках "ДНР" та "ЛНР". Зате згадав про "трагедію" в Україні і відмовився від своєї спірної тези про те, що українці і росіяни нібито один народ».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Також Путін під час свого виступу заявив, що Російська Федерація завжди підтримувала суверенітет України, додавши, що «кожен народ має право будувати свою державу, економіку та безпеку».

 «За своїми тонкими заявами Путін, можливо, намагався показати, що він прагне виграти простір для дипломатичного вирішення в конфлікті», – повідомляє Der Spiegel.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Хоч російський президент і сказав, що РФ залишається відкритою для світу, він додав, що змінювати свою агресивну політику щодо України не буде через міжнародні санкцій.

Читайте також: