Російські спецслужби завербували найманця через соціальну мережу “Однокласники”

У Дніпродзержинську співробітники СБУ затримали громадянина України, який був завербований через соціальну мережу "Однокласники" представниками спецслужб РФ. Про це під час брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент УНН.

 "Співробітники СБУ затримали у Дніпродзержинську громадянина України, який здійснював антиукраїнську пропаганду серед мешканців міста, схиляв їх створювати так зване партизанський підпілля і переходити на бік терористів. Встановлено, що 33-річний місцевий житель був завербований через соціальну мережу "Однокласники" представниками спецслужб РФ", – повідомив Лисенко.

 Представник РНБО зазначив, що від своїх російських кураторів він отримав завдання проводити провокаційну роботу серед місцевого населення. "Завданням агента терористів було також втягування місцевих жителів у публічні провокації, незаконні захоплення адмінбудівель, антиукраїнських акцій для створення відповідних пропагандистських сюжетів в російських ЗМІ. Проросійський агітатор намагався привернути до злочинної діяльності й українських військовослужбовців, які повернулися із зони АТО", – додав він.

Related Post

 Лисенко додав, що в рамках кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і 258 (Терористичний акт) тривають невідкладні слідчі дії.

 Джерело: УНН

Leave a Comment