fbpx
Політика

Російські спецслужби завербували найманця через соціальну мережу “Однокласники”

У Дніпродзержинську співробітники СБУ затримали громадянина України, який був завербований через соціальну мережу "Однокласники" представниками спецслужб РФ. Про це під час брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент УНН.

 "Співробітники СБУ затримали у Дніпродзержинську громадянина України, який здійснював антиукраїнську пропаганду серед мешканців міста, схиляв їх створювати так зване партизанський підпілля і переходити на бік терористів. Встановлено, що 33-річний місцевий житель був завербований через соціальну мережу "Однокласники" представниками спецслужб РФ", – повідомив Лисенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Представник РНБО зазначив, що від своїх російських кураторів він отримав завдання проводити провокаційну роботу серед місцевого населення. "Завданням агента терористів було також втягування місцевих жителів у публічні провокації, незаконні захоплення адмінбудівель, антиукраїнських акцій для створення відповідних пропагандистських сюжетів в російських ЗМІ. Проросійський агітатор намагався привернути до злочинної діяльності й українських військовослужбовців, які повернулися із зони АТО", – додав він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Лисенко додав, що в рамках кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і 258 (Терористичний акт) тривають невідкладні слідчі дії.

 Джерело: УНН

Читайте також: