fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У донецькому аеропорту домовилися про взаємну евакуацію вбитих і поранених, – Дмитро Тимчук

Представник групи «Інформаційний Опір», народний депутат України Дмитро Тимчук повідомив про те, що за останню добу було скоєно близько 40 обстрілів позицій сил АТО з боку російсько-терористичних військ. За його словами, найбільш активно противник діяв на донецькому, луганському і дебальцевському напрямках.

 За його словами, підрозділи російсько-терористичних військ, які брали участь у штурмі донецького аеропорту, були відведені вглиб для відновлення боєздатності. При цьому він зазначив, що сторони провели переговори і зуміли домовитися про взаємну евакуацію вбитих і поранених.

 «Проте північніше від цієї ділянки обстріли із застосуванням артилерії тривають», – додав Дмитро Тимчук.

 Також Дмитро Тимчук звернув увагу на те, що серед терористів, які загинули в боях за донецький аеропорт 1 грудня, був ідентифікований труп в.о. начальника штабу однієї з бригад спеціального призначення Збройних сил Росії.

 «Даний російський офіцер загинув від осколкового поранення. У Донецьку він очолював оперативну групу управління, що діяла безпосередньо в бойових загонах російсько-терористичних військ. Тіло загиблого вчора було евакуйовано в ході оголошеного припинення вогню і підготовлено до відправки в Росію», – зазначив він.

 Крім того, підтвердилася інформація про загибель трьох співробітників Федеральної служби охорони Росії в Донецьку. Автобус, на якому вони пересувалися, потрапив в засідку в Куйбишевському районі Донецька і був розстріляний зі стрілецької зброї невідомими людьми.

Читайте також: