fbpx
Політика

Міністри-іноземці анонсували кадрову чистку в Кабміні

Новопризначені міністр економіки Айварас Абрамавічус, міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі і міністр фінансів Наталія Яресько анонсували кадрову чистку в своїх міністерствах. При цьому вони пообіцяли не рубати з плеча і не виганяти всіх підряд. Справжні професіонали можуть спати спокійно і не переживати за свої посади. Про це міністри-іноземці заявили на брифінгу у Верховній Раді після пленарного засідання.

«Через те, що відбувається в країні в економічній сфері, що діється в економіці, всі мають негативну оцінку роботи будь-якого попереднього міністерства. Тому я, приходячи на пост, відразу роблю оцінку, що, напевно, більшість людей потрібно замінити», – сказав Айварас Абрамавічус.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У свою чергу Наталія Яресько підкреслила, що нові міністри будуть формувати свої команди, залучаючи в них як українців – професіоналів, так і людей ззовні. При цьому вона не виключає, що ефективних співробітників міністерства можуть залишити на роботі. «Усі повинні мати одні цінності і бачення, одні цілі в роботі в міністерстві», – додала міністр фінансів.

Олександр Квіташвілі підкреслив, що за домовленістю нові міністри-іноземці мають повну свободу у формуванні своїх команд. Він вважає неетичним говорити зараз, що всі будуть звільнені. Спочатку з людьми потрібно поговорити, і тільки після цього приймати якісь рішення.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Зміни будуть точно. Я можу сказати, що двері міністерства будуть відкриті для молодих людей, амбітних, які зацікавлені у змінах, змінах і допомозі цій країні. Нова хвиля і нова кров дуже потрібна», – заявив міністр охорони здоров’я і пообіцяв, що всі кадрові питання будуть вирішуватися у відкриту.

Брифінг новопризначених міністрів-іноземців (відео):

Читайте також: