МВС України втрачало сотні мільйонів гривень через ЄДАПС та інші махінації, – Аваков

У період з 2010 до 2013 року в Міністерстві внутрішніх справ України застосовувалися численні корупційні схеми, які стали причиною значних збитків, що обчислюються сотнями мільйонів гривень. Про це стало відомо з відповідного звіту, опублікованого міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим в соцмережі Facebook.

Як виявилося, в угодах на виготовлення закордонних паспортів передбачалася завищена оплата вартості документа в залежності від терміну виготовлення.

«Мається підозра, що протягом 2010-2012 років та першого кварталу 2013 року Міністерство внутрішніх справ надмірно оплатило коштів за виготовлення паспорта, а консорціумом ЄДАПС була неправомірно одержана вигода на загальну суму 96,6 мільйона гривень», – передає Арсен Аваков.

Related Post

Крім цього, в оприлюдненому документі наголошується, що апаратом відомства протягом 2010-2013 років у консорціуму ЄДАПС було закуплено бланки свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та посвідчення водія за цінами, які в середньому в 4 рази перевищували собівартість. Така угода принесла консорціуму прибуток в 191,1 мільйона гривень. Таким чином, прибутковість договору для українського консорціуму склала близько 330 %.

«В даний час такі схеми розірвані, виготовлення бланків за значно меншою ціною здійснює держпідприємство "Поліграфкомбінат "Україна", що дозволило лише за короткий період 2014 року заощадити більше 108 мільйонів гривень», – наголошується в документі.

Згідно з повідомленням, в даний момент ціни на бланки свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та водійських прав знижено з 198 гривень до 114 гривень (за одиницю).

Leave a Comment