fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МВС України втрачало сотні мільйонів гривень через ЄДАПС та інші махінації, – Аваков

У період з 2010 до 2013 року в Міністерстві внутрішніх справ України застосовувалися численні корупційні схеми, які стали причиною значних збитків, що обчислюються сотнями мільйонів гривень. Про це стало відомо з відповідного звіту, опублікованого міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим в соцмережі Facebook.

Як виявилося, в угодах на виготовлення закордонних паспортів передбачалася завищена оплата вартості документа в залежності від терміну виготовлення.

«Мається підозра, що протягом 2010-2012 років та першого кварталу 2013 року Міністерство внутрішніх справ надмірно оплатило коштів за виготовлення паспорта, а консорціумом ЄДАПС була неправомірно одержана вигода на загальну суму 96,6 мільйона гривень», – передає Арсен Аваков.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім цього, в оприлюдненому документі наголошується, що апаратом відомства протягом 2010-2013 років у консорціуму ЄДАПС було закуплено бланки свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та посвідчення водія за цінами, які в середньому в 4 рази перевищували собівартість. Така угода принесла консорціуму прибуток в 191,1 мільйона гривень. Таким чином, прибутковість договору для українського консорціуму склала близько 330 %.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

«В даний час такі схеми розірвані, виготовлення бланків за значно меншою ціною здійснює держпідприємство "Поліграфкомбінат "Україна", що дозволило лише за короткий період 2014 року заощадити більше 108 мільйонів гривень», – наголошується в документі.

Згідно з повідомленням, в даний момент ціни на бланки свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та водійських прав знижено з 198 гривень до 114 гривень (за одиницю).

Читайте також: