fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Відповідати за життєзабезпечення окупованих територій повинні терористи», – Володимир Лановий

 «Бойовиків на Донбасі не цікавить існування людей, їхні комунальні та побутові проблеми. Їхнє завдання – знищити всю інфраструктуру, торгові шляхи тощо. Якщо вони відсікли цю територію – то повинні відповідати за життєзабезпечення населення», – заявив під час прес -конференції екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

 Експерт зазначив, що сепаратисти на сході України продовжують руйнувати соціально-економічну систему, що вже призвело до гуманітарної катастрофи. Найбільша проблема – це нестача продуктів харчування. Вони поставляються з інших міст, але в недостатній кількості, що викликає проблеми з їх розподілом. Інша суттєва проблема регіону – відсутність платіжної системи безготівкових розрахунків.

 Мінські домовленості включають в себе створення буферної зони, що означає автоматичне відсікання даних регіонів, і, як наслідок, зупинка фінансування та припинення економічних зв’язків. Тим не менше, питання платежів між Україною і окупованими територіями залишається відкритим. Експерт вважає, що українській владі необхідно взаємодіяти з Росією і псевдовладою тимчасово окупованих територій щодо постачання газу і електроенергії, а так само щодо ряду інших питань. Також необхідно створити торговий оборот в рамках можливої ​​гуманітарної допомоги населенню на цих територіях.

Читайте також: