fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РНБО не фіксує відкритих спроб бойовиків йти в наступ

У Раді національної безпеки і оборони України не бачать відкритих спроб незаконних збройних формувань йти в наступ на позиції української армії. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповів речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає інформаційне агентство РБК- Україна.

«Як тільки здійснюється обстріл позицій українських сил, наші військові відкривають вогонь у відповідь. Якщо це атака – українські військові відбивають цю атаку, якщо це артилерійський обстріл – визначаються вогневі позиції ворога і вони також знищуються нашими артилеристами. Саме тому ми не бачимо спроб бойовиків йти у відкритий наступ на українські позиції», – сказав Андрій Лисенко.

Після цього спікер РНБО запевнив, що в даний момент українська сторона повною мірою виконує мінські домовленості. За словами Лисенка, терористи порушують мінські домовленості практично щодня.

Варто відзначити, що в неділю РНБО зафіксував інтенсивність обстрілів терористів на ряді напрямків.

Також спікер РНБО розповів і про ситуацію з обстрілом з території РФ. За його словами, російські військові за минулу добу не обстрілювали позиції сил антитерористичної операції на сході України.

«За минулу добу російські військові не обстрілювали зі своєї території українські позиції. Чому – ми не знаємо», – підкреслив Андрій Лисенко.

Як відомо, в ніч з 21 на 22 листопада 2014 року в РНБО знову зафіксували обстріл території України з боку РФ.

Читайте також: