fbpx
Політика

«Зміни в країні можуть початися з виборів до місцевих органів влади» – Віталій Бала

Свою думку щодо того, чи зможе нова парламентська коаліція вирішити проблеми країни, висловили Андрій Золотарьов ( керівник Центру «Третій сектор») і Віталій Бала (директор Агентства моделювання ситуацій ).

 «Коаліційний документ складений поспішно і лише з тактичних речей. Маса життєво важливих питань прописані нечітко, а прагнення сподобатися народу вбивають будь-які зачатки політичної відповідальності», – заявив Андрій Золотарьов. «Враховуючи складність формування уряду, стає зрозуміло, що простої і ясної роботи нової ВР не буде. ВР VIII скликання може виявитися нездатною вирішити соціально-економічну ситуацію, яка складеться вже до весни», – вважає спікер.

 На думку Віталія Бали (на фото), коаліційну угоду складно назвати повноцінним документом, адже в ньому відсутня загальна стратегія. «У моєму розумінні, це документ на 2-3 листки, в якому прописані принципи формування уряду, його функціонування та процес розпуску, – заявив пан Бала, – а слід було б просто чітко опрацювати програму уряду на перший рік роботи». Спікер підкреслив, що у владі дуже багато випадкових людей, але немає впевненості, що ці люди будуть в змозі вирішити проблеми, які стоятимуть перед ними.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Бала нагадав, що в жовтні 2015 року країну чекають вибори до органів місцевої влади. Він вважає, що з цих виборів і можуть початися справжні зміни в країні: «Якщо зверху ніхто і нічого не хоче робити, то зміни можуть піти знизу».

 Андрій Золотарьов акцентує увагу на тому, що найбільший ризик наступаючого політичного року – силове завершення вертикального внутрішнього конфлікту в системі влади. «Люди могли б змиритися з усіма тяготами, якби була справедливість, в іншому ж випадку, нас очікує соціальний вибух», – констатує пан Золотарьов. Віталій Бала підкреслив, що наступний рік буде найскладнішим в історії України і влада зобов’язана почати «рити котлован», щоб в 2016 році можна було щось будувати.

Читайте також: