fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Держприкордонслужба України отримала 235 млн гривень на будівництво «Стіни» і укріплень в зоні АТО, – РНБО

Станом на сьогоднішній день, Державна прикордонна служба України отримала 235 мільйонів гривень на будівництво укріплень на кордоні з Російською Федерацією та в зоні проведення антитерористичної операції. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповів речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає інформаційне агентство РБК- Україна.

«Державна прикордонна служба України отримала на свої рахунки 235 мільйонів гривень для інженерного облаштування розмежування в зоні антитерористичної операції та українсько-російського кордону і лінії», – заявив Андрій Лисенко.

За словами спікера РНБО, українськими прикордонниками було визначено низку найбільш пріоритетних ділянок, на яких вже йдуть відповідні роботи. Раніше радник президента України Юрій Бірюков сказав, що будівництво оборонних споруд на українсько -російському кордоні вимагає «колосальних інвестицій».

Після цього спікер РНБО розповів, що за останні місяці рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій відправили у східні регіони 400 тонн гуманітарної допомоги.

«За останні місяці тільки рятувальниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Донбас були відправлені 400 тонн гуманітарної допомоги: предмети першої необхідності і продукти харчування», – підкреслив Андрій Лисенко.

Також спікер РНБО повідомив, що на гуманітарну допомогу з державного бюджету України було виділено близько 10 мільйонів гривень.

Читайте також: