fbpx
Політика

Питання про вступ до НАТО буде вирішувати український народ на референдумі, – Порошенко

   Президент України Петро Порошенко впевнений, що рішення про вступ або невступ України в НАТО має ухвалюватися на всеукраїнському референдумі. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес -конференції з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте сьогодні у Києві.

 "Рішення про вступ або невступ України в НАТО – це виключно компетенція українського народу … Нами напрацьовано, мінімум 6 років напруженої роботи, для того, щоб країна відповідала критеріям як щодо вступу в Євросоюз, так і критеріям щодо НАТО. І тільки потім український народ на референдумі зможе визначитися щодо вступу чи невступу", – сказав Порошенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 листопада, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Україна буде членом Альянсу, коли виконає критерії і якщо цього захоче. "Двері залишаються відкритими. Ми так вирішили. Я був на саміті в Бухаресті, коли ми вирішили, що Україна буде членом (НАТО). Це рішення залишається в силі, якщо Україна виконає критерії для членства і якщо вона цього захоче", – заявив Столтенберг .

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк- Вальтер Штайнмаєр висловив думку, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до НАТО. «Щодо питання про Альянс чинним залишається те, що я говорив протягом місяців: я бачу партнерські відносини України і НАТО, але не членство», – заявив Штайнмаєр.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: