fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Микола Маломуж: “Диверсії і теракти бойовики проводять для того, щоб ще більше розбурхувати населення”

Бойовики, які проводять терористичні акти по всій території України, намагаються діяти, насамперед, на прикордонних територіях. З такою заявою виступив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

«За нашими даними, на сьогоднішній день немає організованих, системних підрозділів, які б могли проводити терористичні акти. Однак є агентура, а також окремі бойовики, яких засилають в прикордонні області. Йдеться про Харківську, Дніпропетровську областях, а також про звільнені території Луганської області та Маріупіль», – прокоментував ситуацію український генерал.

За словами Миколи Маломужа, якщо бойовики так і не зможуть офіційно взяти під свій повний контроль території на сході України, то загроза терактів може поширитися по всій країні.

«На даний момент бойовики демонструють бажання провести чергові як би мирні переговори між українською центральною владою та представниками самопроголошених республік, щоб під час цих переговорів поставити питання про повну передачу територій під контроль терористам. У випадку, якщо цього не відбудеться, тоді бойовики будуть відновлювати і розширювати зону військової операції по ключових точках і знову активізують проведення терористичних актів по всій території України. Поки подібні інциденти проходять локально, ближче до звільнених територій Донбасу, або ж по поясу – Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Одеса. Це робиться для того, щоб ще більше розбурхувати населення», – вважає генерал Микола Маломуж.

Генерал упевнений, що таким чином проросійські сили хочуть дати зрозуміти, що вони можуть бути активними скрізь, і що вони все ще ефективні.
 

Читайте також: