fbpx
Політика

«Подача заявки на членство в НАТО – суверенне право України», – Віктор Балога

Як заявив народний депутат України Віктор Балога, хто б що не говорив, а подача заявки на членство в НАТО – це суверенне право України.

 При цьому він звернув увагу на те, що поки Україна сама каже, що це «не до часу», західні партнери дивуються, чому ще не подана заявка. До того ж, за його словами, Сполучені Штати вже відкрито заявляли, що ні Крим, ні Донбас не є для цього перешкодою, оскільки згідно статуту НАТО, в альянс не приймають не тих, до кого є територіальні претензії, а тих, які ці претензії висувають.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Враховуючи, що більше половини громадян України підтримують вступ до НАТО, я взагалі не бачу ніяких перешкод», – додав він.

 Віктор Балога переконаний, що відразу після формування коаліції, це має бути питанням номер один – направити звернення до альянсу з підписом президента, прем’єра і спікера Верховної Ради.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Якщо цього не станеться – у країні продовжиться корупція, безлад і анархія», – констатував він.

Читайте також: