fbpx
Політика

Коаліційну угоду офіційно підпишуть на першому засіданні парламенту – Сергій Соболєв

Один з лідерів партії «Батьківщина» Сергій Соболєв повідомив про те, що офіційно підписання коаліційної угоди відбудеться в цей четвер, 27 листопада, під час першого засідання нової Верховної Ради України.

 «Ми сподіваємося, що в четвер після відкриття урочистого засідання Верховної Ради, вже через дві години після перерви в роботі парламенту буде коаліція», – сказав він.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 За його словами, підписання коаліційної угоди дозволить парламенту відразу ж приступити до формування нового уряду.

 Також він звернув увагу на те, що на даний момент є п’ять робочих варіантів з розміщення фракцій у сесійній залі. При цьому представники «Опозиційного блоку», як розповів Сергій Соболєв, наполягають на наданні їм тих же місць, що були раніше закріплені за Партією регіонів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Щодо обрання спікера, то, на його думку, це питання має вирішуватися всім парламентом.

 «Спікера повинен вибирати парламент, головне, щоб у цьому процесі не пішли на змову, нехтуючи голосами, в тому числі опозиції», – підкреслив Сергій Соболєв.

Читайте також: