fbpx
Політика

Захід і Україна повинні запропонувати Путіну угоду, – Financial Times

Аналітик Джон Торнхілл висловив свою думку щодо ситуації на сході України. Коментарі Джона Торнхілла щодо «українського питання» передає агентство Financial Times.

«Існує військова приказка: армії повинні битися в таких війнах, в яких можуть, а не в таких, в яких вони хочуть. Цю приказку, західним лідерам варто взяти до уваги в їхній конфронтації з Російською Федерацією. Реалістичний підхід передбачає, що настав час Заходу і України спробувати укласти угоду з Москвою», – заявив Джон Торнхілл.

За словами аналітика, головним пріоритетом для Заходу повинно бути сприяння виходу України з кризи безпечною і процвітаючою. Однак така спроба не увінчається успіхом, якщо на кордонах і всередині України перебуватиме вороже налаштована РФ, яка хоче знесилити Україну як економічний і політичний організм.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Щодо економіки уряду України слід гарантувати, що торговельні угоди з Європейським Союзом не будуть ускладнювати наявні зв’язки з Російською Федерацією», – наголошується в статті Джона Торнхілла.

Також аналітик вважає, що Захід повинен погодитися з тим, щоб Україна не вступала до Північноатлантичного альянсу. Однак зараз не існує гарантій того, що Володимир Путін погодиться на подібну угоду або виконає її умови. Аналітик не виключає, що кінцевою метою може бути поділ України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Враховуючи, що Кремль наполягає на тому, що на Донбасі немає російських військ, вони повинні досить легко зникнути, як за помахом чарівної палички. Якщо ж Кремль відмовиться від угоди, то в такому випадку ми повернемося до протистояння і стримування», – попередив Джон Торнхілл.

Читайте також: